AND OTHER STUFF
Pågående och avslutade projekt
Restaurang
Middagsklubben - ät middag med främlingar

2011 startade jag Middagsklubben i mitt vardagsrum - Göteborgs första undergroundrestaurang. Middagsklubben erbjuder fortfarande då och då en unik matupplevelse på nya och oväntade platser. Slå dig ner vid bordet med människor du inte känner, ät en 3-rätters middag och drick vin tillsammans. Gör något nytt, en helt vanlig dag. Jag tycker det är en härlig idé att samla människor och få dem att uppleva något speciellt tillsammans. Speciellt på en tråkig vardag.


Kultur
Global Picnic
är en förening som skapades 2012 med mål att visa upp all fantastisk matkultur Göteborg har och som lagas i så många hem men som sällan når restaurangscenen. Olika koncept och evenemang har utvecklats under åren. Föreningen är idag nedlagd men firman AOS äger fortfarande varumärket och allt innehåll som har tagits fram. Läs mer om mycket av det som gjorts under åren här.

Food Festival
Global Picnic Food Festival
Global Picnic Food Festival - en stor matfestival som genomfördes 5 år i rad på Kanaltorget utanför GöteborgsOperan - Mat för Göteborgarna, av Göteborgare. Här skapades arbetstillfällen och bjöds på mat som tidigare bara serverats i människors hem. Pågick 2012-2016.


Pop up-restaurang
Global Kitchen
Pop up-restaurangen som dök upp museum, parker och i gallerier. Middagar med flera olika kockar, smaker, färger, konst och kultur.

Kultur
Queens of the Kitchen
Kvinnor med olika matarv har tillsammans tolkat och skapat en upplevelse kring konst och mat tillsammans med Göteborgs Konstmuseem. Queens of the kitchen består av en grupp kvinnor från Biskopsgården som varit med och skapat en konst och en upplevelse där det både gick att smaka på och lära sig laga typiska rätter från Biskopsgården. Samarbetet har pågått sedan 2022 och nästa arrangemang förväntas ske under hösten 2025.


Restaurang
Container Kitchen på Ringön
Container Kitchen på Ringön - en tillfällig restaurang för oetablerade kockar - här kunde oetablerade entreprenörer testa sin idé direkt på kunder med tillgång till ett restaurangkök. Container Kitchen var en del av matinkubatorn som bestod av kurser och workshops i livsmedelshygien, företagande och konceptutveckling, personlig rådgivning samt tillgång till ett godkänt restaurangkök och försäljningsyta. Både Container Kitchen och matinkubatorn utvecklades i regi av Göteborg stad och Europeiska regionalfonden. Spännande luncher dagtid och matlagningskurser höll kvällstid. Kurser i livsmedelshygien, konceptutveckling och försäljning men också möjlighet testa sin matidé direkt till kunder.


Lärande
Matinkubatorn
Matinkubatorn - bestod av kurser och workshops i livsmedelshygien, företagande och konceptutveckling, personlig rådgivning samt tillgång till ett godkänt restaurangkök, försäljningsyta och möjlighet att testa sin matidé direkt till kunder. Både Container Kitchen och matinkubatorn utvecklades i regi av Göteborg stad och Europeiska regionalfonden. Container Kitchen serverade spännande luncher dagtid och matlagningskurser höll kvällstid.


Food Festival
Biskopsgårdens matfestival
Biskopsgårdens matfestival vid Svarte Mosse är ett återkommande evenemang med musik och upplevelser med fokus på att lyfta den lokala matkulturen.
Smakerna kommer från världens alla hörn och är baserade på generationer av kunskap i området och det fanns stor chans att råka på något som aldrig tidigare har testats. Varje kök säljer små rätter för 25 kronor för skapa möjlighet att testa så många olika rätter som möjligt.
Festivalen bjuder dessutom på ett brett utbud av kostnadsfria aktiviteter för både barn och unga men också för hela familjen och stadens seniorer. Nästa festival planeras i början av september 2025.
Kom och ät! Av de boende i Biskopsgården - för de boende i Biskopsgården och alla andra vänner i Göteborg


Närproducerat
Eggs and other stuff
Närproducerade grönsaker, ägg och blommor från lokala gårdar cyklas hem till ditt närområde. Enkla och bra råvaror till vettiga priser. Tillsammans med Alzoubi farm i Olofstorp och Raselund gård & farm i Skara har jag satt ihop en låda ekologiska och lokalt odlade produkter som levereras hem till dig med cykel och nu har denna låda fylld med ägg, blommor och grönsaker äntligen testats av 10 hushåll i Göteborg.
Jag har lärt mig massor och kommer att vidareutveckla konceptet som rullar ut på gatorna igen under hösten 2024. Erbjudandet gäller just nu till de som bor i Centrum, Linné, Masthugget och Majorna. Är du intresserad av att beställa lådan eller vara en del av att konceptet expanderar?