AND OTHER STUFF
Vill du uppleva eller har du en idé?
Middagar och upplevelser
TILL DIG SOM LETAR OVÄNTADE UPPLEVELSER (PRIVATPERSONER)
När jag startade Göteborgs första undergroundrestaurang gjorde jag det för att jag saknade nya typer av matupplevelser. Jag saknade en restaurang där man kunde blev överraskad, inte bara av maten utan av något mer. Till en början var det många som tyckte att konceptet att äta middag med främlingar var ganska konstigt men efter ett tag blev det riktigt populärt att boka sig en plats runt bordet hemma hos mig i mitt vardagsrum en helt vanlig veckodag. Sedan dess har det blivit pop-up restauranger på museum och i gallerier, massor av matfestivaler, matlagningskurser och matvandringar, matsvinns-middagar och gemenskaphetsmiddagar.
Jag gör projekt med erfarna kockar som kan sin grej men också de som vill testa en idé och har sedan första middagen i mitt vardagsrum fortsatt att skapa just för att det är så roligt att laga och erbjuda mat och upplevelser för andra.


Konceptutveckling och projektledning
TILL ER SOM VILL HA HJÄLP MED EN IDÉ ELLER ETT PROJEKT (ORGANISATIONER OCH FÖRETAG)
And other stuff (AOS) genomför förstudier, konceptutveckling och projektledning till ideella, privata och offentliga aktörer. Byrån består av mig; Jasmine, som tillför expertis till sektoröverskridande samarbeten och arrangemang som bidrar till inkludering samt upplevelser och möten - gärna med maten som verktyg. Jag arbetar efter medskapande och inkluderande metoder vilket ofta bidrar till unika leveranser. Tack vare mitt breda nätverk över olika sektorer har jag nära till många perspektiv och mycket kunskap som ibland glöms bort.
Jag vill gärna genom de projekt jag arbetar med skapa oväntade möten eller att det finns möjlighet att visa på kunskaper som inte alltid är lika synliga utifrån de normer som vanligtvis dominerar. Vad är det vi missar? Vilka fantastiska smaker och upplevelser känner vi ännu inte till?

För att ge exempel på koncept, projekt och processer som jag utvecklat eller projektlett, både på eget initiativ och på uppdrag av andra:

  • Global Picnic Food Festival
  • Global kitchen
  • Container Kitchen
  • Matgatan på Ö-festen
  • Biskopsgårdens Matfestival
  • Matkollo, ett samarbetsprojekt för ICA
  • Queens of the Kitchen på Göteborgs Konstmuseum